Кевин Джонсън е един от хората, победени от Кубрат Пулев на професионалния боксов ринг. Това стана факт на 28 април 2017 година в София, когато "Арена София" все още носеше името "Арена Армеец", а Кобрата победи американския си по онова време съперник след 12 рунда бокс и единодушно съдийско решение.

Няколко години по-късно ситуацията около Джонсън е доста интересна. Защото роденият в Ню Джърси боксьор вече е... руснак.

По-рано през годината 44-годишният спортист се сдоби с руско гражданство, след като се премести да живее в страната още през 2023-а. Стигна се дотам, че вече бившият американски гражданин си избра ново второ име и сега се казва Кевин Владимирович Путин. Както може да се досетите - в чест на Владимир Путин.

С точно 60 мача като професионалист зад гърба си той вече се е установил в Самара, а днес официално се сдоби и с жилище в града.

"Всички знаят, че Самара е моето място. Чувствам се у дома тук точно както се чувствам и вкъщи в САЩ", каза боксьорът, който вече записа един мач на руска територият - загуба от Марк Петровский в Москва миналото лято.

Гражданството му бе дадено с указа лично подписан от Путин, след като преди това официално си поиска такова.

Той обаче не е първият американски боксьор, решил се на подобен ход. Преди близо десетилетие същото стори и Рой Джоунс-младши, който е далеч по-популярен от Кевин.