Боксовият мач на годината вероятно е само на 7 дни разстояние - очаква се това да е шоуто на Тайсън Фюри и Дилиън Уайт следващата събота. "Уембли" зове двамата гладиатори в тежката категория, а когато на ринга е Циганския крал, май никога не е скучно.

За наше щастие, битката за титлата във версия WBC на тежката категория ще гледаме и у нас - MAX Sport 2 HD е придобил правата и ще излъчи цялата галавечер от Лондон в събота, 23 април, след 21 часа.

А каква битка само..!?

ВИЖТЕ ВСИЧКО ПРЕДИ МАЧА И ПРОМОВИДЕОТО>>>

Рекордите вече падат. Промоутърската компания Queensberry Promotions спечели наддаването да организира мача с оферта от 41 милиона долара. Това е най-високата такава в историята на профибокса. Говорим само за парите, които ще идат за двамата боксьори и щабовете им (т.нар. purse, награден фонд).

"Уембли" ще се пръска по шевовете - първо пуснаха 80 000 билета, но те свършиха за 3 часа. Сега има 14 хиляди допълнителни, като някои от тях са на местата край ринга. Не се очаква да остане дори един непродаден, разбира се.

Фюри е фаворит, след като остава непобеден на професионалния ринг. Неговият баланс е 31-0-1 (с едно реми), докато Уайт е с 28-2, като е записал и 19 нокаута.

В САЩ абонаментите за платеното излъчване на галата достигнаха 69.99 долара, което също е рекорд за боксов мач, макар това да не е съвсем точно - защото промоутърите в случая продават целия пакет с още 7 двубоя същата вечер на "Уембли".

Освен това киносалони в Щатите ще пуснат срещата, както е в добрите традиции от времената на Али, Майк Тайсън и т.н. Очакват се стотици хиляди, а билетите също няма да са евтини - 49.99 долара. Популярността на Фюри зад Океана е огромна, след като два пъти победи местния герой Дионтей Уайлдър в прочутата им трилогия от мачове.

Най-лошата новина е, че Циганския крал мисли за отказване след този бой, но и това не е окончателно. Или поне така се надяваме в името на шоуто и атракцията, които носи със себе си всеки мач на Тайсън Фюри.