Антъни Джошуа и Олександър Усик ще се бият по едно и също време, но в два различни града. Безспорно неприятна новина за боксовите фенове, които ще трябва да избират кой от двамата топбоксьори да наблюдават на живо.

До тази странна ситуация се стигна, след като и двата екипа избраха една и съща дата - 12 август.

Усик ще защитава световните си титли срещу 25-годишния британец Даниел Дюбоа. Арена на битката е град Вроцлав, където украинецът се надява да получи солидна подкрепа от огромния брой украинци, които се изнесоха в Полша заради военните действия в родината им.

По всичко обаче изглежда, че по същото време на ринга ще се качи и бившият световен шампион Антъни Джошуа. За целта е запазена "О2 Арена" в Лондон, а съперник най-вероятно ще е Дилиън Уайт. Двамата се срещнаха преди 8 години, когато Джошуа спечели категорично с нокаут.

AJ има оферта и от Тайсън Фюри, но тя засега е под формата само на приказки в социалните мрежи, като няма нищо конкретно.

И като стана дума за Фюри - в поредната си медийна изява той разкри финансовите параметри на несъстоялата се среща с Олександър Усик. Двамата трябваше да излъчат абсолютен световен шампион през април тази година, но спор за пари провали преговорите.

Усик се бе съгласил на 30 процента от приходите, но от екипа на Фюри отново отказаха.

"Той е кучка, страхливец. Избяга от 13 милиона паунда, за да се бие сега за 6 милиона долара", изригна Циганския крал по адрес на Усик.