Шест години след жестокия инцидент, който преживя, Благой Иванов Багата подписа договор с най-престижната организация в света на Смесените бойни изкуства - UFC.

Багата е четвъртият българин, който стъпва в октагона на UFC. Последният беше Станислав Недков. До момента Стъки е единственият боец, който е записвал победа в най-популярната ММА верига.

Всички мачове на Благой Иванов - Багата от UFC се излъчват на живо в България по MAX Sport 2.

Малцина са били избраниците, които са получили директно място в основния мач на галавечер при своя дебют, а Иванов ще го направи тази нощ в Бойси, Айдахо (САЩ).

Негов противник ще е един от най-зрелищните бойци Жуниор Дос Сантос "Циганина" от Бразилия.

Петрундовата битка привлече вниманието на всички специалисти, които също бяха изненадан от ударното начало, което беше предопределено за Багата в UFC.

30-годишният българин е наясно, че победата ще отвори вратата за влизане в Топ 5 на ранглистата в тежка категория. Оттам до титлата има една или две крачки.

Кариерата на Иванов се развива отлично и той ще влезе в октагона с впечатляващ актив от 16 победи и една единствена загуба от руснака Александър Волков.

Багата направи име в конкурентната верига "Белатор", а след това спечели титлата на Световната лига на бойците в тежка категория, като направи четири защити.

Дос Сантос има 18 победи и 2 загуби. Тойсе завръща в октагона след 14 месечна пауза. Тя беше наложена заради положителна допинг проба.

Последвалото разследване не доказа, че бразилецът умишлено е взел забранен диуретик, за да подобри своето представяне.

Въпреки това неговата кариера беше забавена, а самият той няма търпение отново да усети стените на клетката около себе си. Той е бивш шампион на федереацията.

Шоуто, което ще бъде предавано пряко по Макс Спорт 2 ще започне в 5 ч неделя.