Българска федерация бокс застава категорично срещу поредния опит да бъде отнет ресторанта на една от най-големите фигури в историята на родния спорт - Ивайло Маринов. Олимпийският шампион ще бъде заставен да се лиши от емблематичното заведение в Морската градина във Варна, след като се оказа, че за него има разгласен търг, а наемът му е нараснал многократно с цел той да бъде отказан от амбициите си да го задържи, съобщава БТА

"Смятам да подаря златния си олимпийски медал на Христо Атанасов, а бронзовия - на Генадий Атанасов. На Тодор Балабанов пък ще подаря ордена си "Стара планина", отсече Ивайло Маринов и риторично допълни: "Искам да попитам също господин Балабанов, знае ли той какво значи званието "Почетен жител на Варна". Орден "Стара планина" е най-високото отличие в наградната система на Република България, а Маринов е единственият варненец, почетен с него".

На 8 август, вторник, от 11 часа пред Община Варна в поддръжка на танцьора на ринга се провежда митинг от ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели. БФ Бокс също се присъединява към тях. Още през месец март от федерацията изпратихме официално писмо до отговорните институции, за да изразим своето несъгласие с тези действия и опитите за отнемане на заведението на Ивайло Маринов от представители на местната власт.