Легендарният Христо Стоичков бе един от първите хора, които поздравиха Кубрат Пулев след завоюваната от него интернационална титла на Световната боксова асоциация.

Боксовата ни звезда спечели мача с украинеца Ихор Шевадзуцкий в "Арена София" след 12 рунда и единодушно съдийско решение. По-рано в същата галавечер пред пълните трибуни победа записа и Тервел Пулев - над камерунеца Роли Ламбърт.

Стоичков изгледа мачовете на братята от първия ред, а след това се качи на ринга и каза:

"Горд и щастлив съм от победите на Кубрат и Тервел. Не е лесно да носиш трибагреника и герба. Гордея се, че сме приятели от толкова много години. Затова съм тук, за да подкрепя Кубрат и Тервел. Трябва и в най-трудните моменти да се подкрепяме. Благодаря и на публиката, които дойде да ги подкрепи."

Приятелството на единствения българин, печелил футболната "Златна топка", с двамата ни най-изявени професионални боксьори, не е от вчера.

Пулеви се виждат често в Щатите с Христо, когато са там за поредната си галавечер с мачове. Стоичков от години основно е в Маями, където е част от екипа на мега медията "Унивижън".

Кубрат и Камата се прегърнаха, а по-големият брат Пулев каза пред феновете:

"Искам специално да благодаря на Христо Стоичков. Имам честа да живеем в едно време на тази земя. Освен това сме и истински приятели. Той е истински човек. Поклон към него, че прелетя от другия край на света за този мач. Ти си велик българин, благодаря ти."

Кобрата не спря до тук, като набързо коментира току-що завършилия мач с украинеца, но и благодари на феновете за атмосферата в залата.

"За мен подкрепата на тези хора в залата е любов и аз им отвръщам със същото - каза Пулев. - Българите трябва да имаме още по-силен дух и да вярваме в себе си. Бъдете уверени в себе си, вярвайте и имайте самочувствие! България е раят! Искам да благодаря на всеки един от вас, който е дошъл тук. Чисто физически не мога, но бих прегърнал всеки един от вас от благодарност.

Смяната на противника не бе комфортна за мен, защото тренирах по един начин, а се появи друг противник. Но за мен всяка победа е важна и се радвам на нея и на тази титла.

Противникът не беше на моето ниво, но в крайна сметка е супер неудобен. Той направи всичко възможно, но ударите му трудно попадаха в целта, макар че повече глави вкарваше. И под пояса удряше, но няма проблеми - ние сме българи, не ни пречи нищо."