Дерек Чисора заяви, че решението на рефера да спре мача му с Тайсън Фюри и да отсъди технически нокаут е напълно правилно.

Британската битка между двамата беше с пълно надмощие на Циганския край, който буквално пребиваше съперника си в продължение на 9 рунда.

След поредния тежък удар в началото на десетия, Виктор Луглин размаха ръце и сложи край на мача.

Това беше трети сблъсък между Фюри и Чисора, като резултатът винаги е един и същ.

Обикновено боксьорите имат претенции, когато победа е отсъдена за съперника с технически нокаут, но Чисора бе съвсем честен в едно от интервютата си след мача.

"Реферът беше прав да спре мача. И без това не правех кой знае какво. Британския боксов съвет също е прав. След такъв мач трябва боксьорът да се прибере при децата си. Когато се биеш, не искаш да спираш и желаеш да продължиш. Така сме отгледани. Искаме да се бием в продължение на 15 рунда.

Затова реферите са там. Те трябва да наблюдават боя и да го спрат, когато не се развива добре", каза Чисора, но и уточни, че се е насладил на битката въпреки тежката загуба.

Това беше 13-ата му загуба в кариерата, но въпреки това той не е съгласен с призивите, че е време да се пенсионира. В последните си пет мача регистрира четири поражения.