Няма шанс да се пенсионирам при загуба от Кубрат Пулев. Това увери британецът Дерек Чисора преди сблъсъка между двамата на 9 юли (събота) в Лондон.

Чисора увери, че все още се наслаждава на бокса - на 38 г. той има зад гърба си 44 мача като професионалист. И призна, че няма намерение да се отказва, защото харесва това, което прави.

"Наслаждавам се на бокса. Това е прекрасно нещо. Наслаждавам се на тренировките, на целия процес, призна Чисора пред онлайн платформата DAZN, която ще излъчва мача с Кобрата. - Когато спра да се наслаждавам, ще се оттегля", допълни британецът.

Двамата се срещнаха преди 6 години в битка за европейската титла, когато Пулев спечели по точки. Реваншът обаче е съвсем различен за двамата. Българинът, също като Чисора, е в края на кариерата си. Той обаче спечели 4 от последните си 5 мача, включително последния срещу Джери Форест през май.

Единствената загуба на Кобрата в този период е от Антъни Джошуа. Чисора пък е в серия от три поредни загуби.

"Всичко е по старому. Удари в тялото, удари горе, направи си кардиото, вдигай тежести, движи главата. Ударите се правят по същия начин. Не можеш да промениш много, когато си в играта толкова дълго време. Да се откажа от бокса заради Пулев? Не, няма как да стане", завърши Чисора.