Хабиб Нурмагомедов се обиди, че е представен не като свой на пресконференция в Москва. "Вие какво, да не съм ви някакъв американец", възмути се шампионът в МММА на думите на водещия, който започна с "Хабиб отново дойде в Русия".

Дагестанският тип с железен захват се ядоса истински на това.

"Така може да ме представят, ако ида в Америка - каза Нурмагомедов. - Там ще съм гост. Аз живея тук! Живея в Дагестан, не може да съм чужд човек в Русия. Не ме представяйте като някакъв американец..."

Нурмагомедов обсъди все пак на брифинга и други теми освен принадлежността и идентичността си. Като например - отново заяви увереност, че нощните клубове в руските градове, както и в Дагестан, трябва да бъдат закрити, тъй като те "пречат за здрава и жизнена нация". Хабиб разказа също така за тежка загуба - смъртта на дядо му, който е едно от големите му вдъхновения. Магомед Нурмагомедов е починал в петък.

В същото време възможният следващ съперник на шампиона - Тони Фъргюсън, показа следите от тежката травма в ръката, която има. Той бе опериран и е с винтове в костта, като това няма да му позволи да тренира до края на календарната година.