Дионтей Уайлдър се нуждаеше от няколко дни, но все пак намери сили да поздрави Тайсън Фюри за победата.

В неделя сутринта Фюри окончателно сложи край на съперничеството им с нова победа в епичната им трилогия. Успехът на британеца бе зрелищен и напълно заслужен, но в минутите след края на двубоя, Дионтей Уайлдър не постъпи особено спортсменски, с което си навлече гнева на феновете.

Той отказа да стисне ръката на Тайсън Фюри и директно му заяви, че не го уважава и няма намерение да го поздравява.

Все пак с няколко дни закъснение, вече преосмислил ситауцията, Уайлдър използва социалните мрежи, за да поздрави Циганския крал.

"Уоу, каква вечер само. Искам първо да благодаря на Бог, че ми позволи да покажа пред света, воден от своята страст и отдаденост.

Благодаря на отбора си и моите фенове, че стояха до мен в този дълъг процес.

Ще излъжа, ако кажа, че не съм разочарован от изхода, но с оглед на цялото ми пътешествие в бокса, съм благодарен на Бог, който ми позволи да изживея много повече, отколкото съм си представял.

Не стигнах до победата, но мъдър човек някога е казал, че трябва да загубиш, за да спечелиш.

Макар да исках много тази победа, все пак се радвам, че феновете спечелиха от цялото зрелище. Доказах, че съм истински воин и истински крал в този спорт.

Доказахме, че независимо колко тежки удари понасяш, можеш да се изправиш, да преодолееш трудностите и да продължи да се биеш за това, в което вярваш.

И не на последно място. Искам да поздравя Тайсън Фюри за победата и да ти благодаря за тези исторически мигове, които създадохме и ще останат в спомените на феновете завинаги".