ММА боецът Пади Пимблет, който продължава да е без загуба в най-мощната верига UFC, се превърна в център на вниманието в Англия. Ливърпулецът се разплака след победата си над Джордан Ливит, а сълзите му предизвикаха мощен отзвук.

Защото не бяха от радост, а от мъка.

Оказа се, че два дни преди битката, Пади Пимблете загубил близък свой приятел, който се е самоубил. Затова ММА звездата направи емоционално обръщение към всички с ментални проблеми, призовавайки ги да потърсят помощ и да не се затварят в себе си.

Интервюто с ридаещия Пимблет веднага се превърна в третата най-харесвана публикацията в историята на Instagram профила на BBC Sport, а видеото има над 15 милиона гледания в Youtube.

"Получих толкова много коментари, толкова много съобщения, в които се казва "Без твоята реч сега нямаше да съм тук" - споделя Пимбълт, който е изумен от отзвука. - И като че ли подобни неща означават повече от всяка победа - хората, които казват, че щях да се самоубия, ако не беше ти. Популярните личности трябва да говорят за това, а не да е тема табу. Отървете се от тази глупава мисъл "Аз съм корав мъж". Има стигма, че не можем да говорим, от която трябва да се отървем. Просто сме програмирани да казваме "Да, добре съм", когато не е така. Трябва да се върнем към човешката страна на нещата и да бъдем по-истински".

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ПАДИ ПИМБЛЕТ>>>

Самият Пимблет признава, че също е бил на ръба на самоубийството преди 4 години, когато все още се състезаваше за Cage Warriors. Тогава претърпява тежко поражение и едва не посяга на живота си.

"Бях много депресиран, на ръба да направя нещо глупаво със себе си. Обиждаха ме в интернет и се събуждах с ужасно чувство за себе си, а не говорех с никого. Звучи странно, защото всички го казват: но когато говориш с някого, това наистина помага. В началото ми беше трудно да призная слабостите си, защото, както казах, аз трябва да бъда този боец, аз трябва да бъда този твърд човек, не би трябвало да се налага да ходя и да говоря с някого за нещо подобно. Но няма значение колко силен си, колко силно можеш да удряш, колко корав изглеждаш, всеки има психически капацитет, при който не може да понася повече", добавя Пади, който след думите си се радва на огромна популярност в Англия.