Тервел Пулев записа 12-та победа на професионалния ринг след нокаут във втория рунд срещу италианеца Леонардо Брусезе. По-малкият от братята Пулеви вдигна на крака публиката в софийската зала "Арена Армеец" с успеха си.

Родният боксьор спечели титлата на Европейския съюз по безапелационен начин, след като още в първия рунд стана ясно кой ще е победителят.

Българинът нанесе няколко тежки удара на Брусезе, който два пъти падна в нокдаун.

Още в началото на втория рунд Пулев вкара още една солидна серия и Брусезе този път не успя да се изправи, въпреки че опита. 

Тервел получии големи овации от публиката, въпреки че донякъде я разочарова с твърде къс мач. Атмосферата в "Арена Армеец" бе приповдигната, като се чакаше кулминацията - братът Кубрат срещу Хюи Фюри в битката на претендентите в тежката категория.

Поясът е първи за Тервел при професионалистите.

Брусезе прие загубата с усмивка и вместо да изрази разочарование, побърза да си направи снимки и да целуне приятелката си. Италианецът изглеждаше като човек, койт е наясно, че ще загуби тази среща.

"Подготовката ми си оказа голяма значение - каза Тервел. - За първи път се случва два месеца да се готвя за един мач, а не да ми сменят съперника или да не знам дали ще се бия. И се видя, че това е решаващо. Съперникът бе напълно безпомощен."