Двуметровият Роберт Хелениус е вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев в професионалния боксов ринг.

Новината е на спортния канал ESPN зад Океана, като се твърди, че преговорите са почти завършени и мачът е на практика сигурен.

Агенцията Top Rank ръководи организацията на такъв бой, а мястото е Ингълууд, край Лос Анджелис. Датата вече бе обявена от Пулев преди дни в интервю, дадено за американска медия - 23 март.

Роденият в Швеция Хелениус е висок точно 2 метра и има разтег на ръцете от 201 сантиметра, което го прави един от най-опасните противници в тежка категория.

Известен с прякора Северния кошмар, 35-годишният гигант е губил само два пъти в 30 професионални мача, като последното поражение дойде след 12 рунда срещу мощния Дилиън Уайт.

Този мач бе през октомври и дойде след само 10 дни подготовка на огромния швед, който замести контузен противник на Уайт.

Хелениус живее във Финландия от дете и има двойно гражданство, като сам определя себе си повече като финландец, отколкото като швед.

Подобно на Кубрат Пулев, изкара доста години в сътрудничество с агенцията "Зауерланд", но си тръгна от нея с не най-добри взаимни чувства.