Преговорите за очаквания с голямо нетърпение от боксовите фенове мач в тежка категория между британците Тайсън Фюри и Антъни Джошуа вървят към провал, съобщава "Скай спортс", цитиран от БТА.

Еди Хърн, агент на Джошуа, не вярва, че двубой между двамата ще бъде потвърден, или поне не за планираната дата на 3 декември, но мениджърът е категоричен, че е отворен за следващи разговори.

"Що се отнася до нас, двубоят няма да се състои. Ще бъдем щастливи, ако преговорите продължат, но ни казаха, че сме пропуснали крайния срок, което е съвсем различна история. Пратихме обратно окончателния вариант за договор, те направиха своите забележки по него, но след това самият Фюри обяви, че мач няма да има", коментира Хърн.

Той даде да се разбере, че поведението на Фюри, който засипа с обиди Джошуа, а неприемливо.

"Те ни поставиха задължителни условия и дата, която мислеха, че няма да приемем. Но ние се съгласихме. Бяхме готови за среща. Получихме краен срок до понеделник, а след това и до сряда, когато им върнахме договора с нашите забележки, но тогава ни казаха, че срещата се отменя. Оставаме отворени за разговори. Но няма да играем игрички с човек, който публично обижда Антъни, казва, че всичко е приключило, а след това го призовава да подпише договор. Да се бие с когото иска, а ние ще занимаваме с нашите си дела. След това ще видим какво ще стане", каза още Хърн.

Фюри в последния си двубой нокаутира Дилиан Уайт в шестия рунд на 24 април в Лондон и защити шампионския си пояс във версия Световен боксов съвет (WBC).

Джошуа пък загуби с 1:2 съдийски гласа срещу украинеца Олександър Усик на 20 август в Джейда (Саудитска Арабия) в двубой за коланите на Световната боксова асоциация (WBA Super), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

ИЗБРАНО