Тайсън Фюри официално обяви, че няма да се бие с Антъни Джошуа и го нарече "идиот", "страхливец" и "бодибилдър", след като Ей Джей не подписа договор за мач в заявения срок.

Вчерашният ден беше последната възможност за Антъни да се съгласи на мач с Циганския крал в Кардиф, но той така и не се отзова.

"Хора, официално е. Големият ден дойде и премина. Договор не беше подписан. Официално е за Джошуа, който вече е в небитието. Забравете за боя. Той е идиот и страхливец. Обикновен бодибилдър. Винаги съм знаел, че няма куража да се бие с Циганския крал. Каквото и да каже вече е без начение", заяви Фюри в Инстаграм.

Той и неговият промоутър Франк Уорън предложиха договор за мач на екипа на Джошуа още на 16 септември, но до договаряне така и не се стигна.

В неделя Джошуа каза, че ще подпише, но неговият промоутър Еди Хърн бе катеогирчен, че няма как това да се случи в обявения срок.

Вместо с Ей Джей, Фюри ще се бие с германеца от сирийски произход Мануел Чар, който е с 33 победи и 4 загуби. Двамата показват взаимно уважение помежду си в социалните мрежи заради желанието на Чар да се бие.

Най-вероятен следващ съперник за Джошуа пък е друг британец - Дилиън Уайт, който наскоро загуби от Фюри.