Антъни Джошуа ще се завърне в бокса на 1 април, като срещата беше потвърдена едновременно от няколко медии. Двубоят ще е в лондонската зала "О2 Арина", а съперникът е доста любопитен.

Джошуа ще се боксира с Джърмейн Франклин. Американецът бе много близо до победа срещу Дилиън Уайт през есента, но загуби след спорно съдийско решение.

Франклин е считан за приемлив вариант, тъй като останалите двама потенциални съперници са от различни класи. Шведът Ото Валин е прекалено опасен, а австралиецът Демзи Макийн - прекалено неатрактивен.

Това ще бъде първи мач на бившия световен шампион след страхотната битка срещу Александър Усик през миналата година.

Преди няколко седмици промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, бе категоричен, че завръщането на AJ в големия бокс трябва да стане постепенно и да е добре обмислено. Защото нова загуба би коствала кариерата на англичанина.

Самият Джошуа заяви, че ще направи опит да се завърне към елита в категорията и отново да се бори за световните титли. Ако успее да се справи с Франклин, се очаква мач срещу Дилиън Уайт през лятото, а именно този двубой ще покаже доколко Антъни отново има шанс да се върне в голямата игра.