Тайсън Фюри остава убеден, че е заслужавал победата в мача си срещу Олександър Усик, който излъчи първия абсолютен световен шампион в тежката категория на бокса за новия век.

Украинецът Усик спечели битката след съдийско решение, а още в пресконференцията след срещата Фюри заяви, че според него именно той е заслужавал победата.

Месец след битката, Циганския крал продължава да е на същото мнение, като този път твърди, че няколкократното гледане на запис от мача е затвърдило първоначалното му впечатление.

Той дори излезе с оправданието, че в голяма част от мача се е забавлявал като срещу местен аматьор и в крайна сметка си е платил за високомерното поведение.

"Изгледах мача доста пъти и отговорът ми е същия - аз заслужавах победата. Усик много добре знае, че не ме е победил.

Всъщност мачът беше доста по-лесен от очакваното. Проблемът ми бе, че се забавлявах твърде много, беше толкова лесно, че сякаш срещу себе си имах местен аматьор, а не шампион. В деветия рунд си платих за отношението си.

Вече ми е ясно, че реваншът ще е различен, просто ще трябва да подходя сериозно и да го нокаутирам. Няма да рискувам нов мач, в който да чакам съдийско решение. Уверен съм, чух че той има счупена челюст. Пожелавам му бързо възстановяване и следващият път няма да го оставя да издържи всичките рунове", сподели Фюри.

Реваншът между двамата е насрочен за 21 декември.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО