Грузинският боксьор Левон Шония доби световна популярност след мача си срещу Спас Генов в София.

Тогава 34-годишният боксьор побесня след края на срещата. Той първо опита да се сбие със съперника си, а впоследствие налетя на треньора си.

Кадрите обиколиха целия свят, а милиони се смееха на невижданата ситуация.

Няколко дни по-късно боксьорът даде своя коментар за ситуацията, като сподели:

"Научих за битката срещу Генов седмица преди да нейното провеждане. Офертата не беше много добра, но я приех. Първоначално обсъждахме битката да се проведе в категория до 76 кг, но с наближаване деня на битката ми казаха, че срещата ще се проведе в категория до 79 кг. На кантара научих, че на опонента ми е позволено да тежи 82 килограма. Аз, въпреки факта, че не гонех категорията, тежах максимум 79.

Освен това в договора за битката беше записано, че битката ще се проведе в 8 рунда.

Ето защо, когато боят беше спрян след 6-ия рунд бях възмутен. Бавно влизам в битка, постепенно се отпускам и давам всичко от себе си в последните два рунда.

Никой не ми каза, че срещата, която трябва да бъде в 8 рунда, внезапно е променена на 6. Видях какво са написали по-късно за случилото се. Как един боксьор е набил треньора си.

Но в ъгъла не беше моят треньор. Той е мениджър, който не намери за нужно да ми каже за промяната в броя на рундовете. Той не защити интересите ми поради предимството на противника в килограмите. Аз пътувам за всичките си битки сам, и тренирам сам. Аз сам съм си треньор".