Вече няколко години феновете на бокса жадуват за суперсблъсък между Тайсън Фюри и Олександър Усик. В мач, който ше излъчи абсолютен световен шампион в тежка категория.

Сагата с преговорите между двата екипа върви с променлив успех - ту уж всичко е уговорено и контрактът е въпрос на часове, ту закани, че такъв мач никога няма да има.

В интерес на истината - претенциите са предимно от щаба на Фюри, като англичанинът публично твърди, че не е заинтересован от подобен сблъсък.

Фюри, който след по-малко от два месеца ще се изправи в шоумач срещу ММА боеца Франсис Нгану по правилата на бокса, заяви, че двубой с Усик не стои на дневен ред. Циганския крал не пропусна да жегне украинеца, че на практика е загубил последния си двубой с Дюбоа, който роди големия скандал със спорния удар под пояса.

"На практика Усик беше победен от Дюбоа. И вече е без значение за мен. 100 процента той беше нокаутиран, но съдията го спаси. Не ме интересува повече. Първа спирка Франсис Нгану, втора спирка банка", заяви Фюри.

В потвърждение на думите му пък организаторите на двубоя с Нгану обявиха, че в договора има клауза за реванш. Което означава, че както и да завърши битката, ще има още един епизод от нея, преди Фюри евентуално да се бие в обединителен мач срещу Усик.