Поромоутърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, за пореден път в последните седмици направи коментар относно мача за световната титла, който Кобрата загуби от Антъни Джошуа.

По думите на Гоцев, решителният момент е бил коронавирусът, който Кубрат е прекарал в седмиците преди мача. Според него вирусът и получилата се пневмония са се отразили върху силата на родния боксьор. Именно заради това той не е имал много шансове, но все пак е доказал, че е истински воин.

Гоцев дори е очаквал мачът да пропадне заради вируса, но Кубрат сам е взел решение да участва, осъзнавайки, че друг подобен шанс няма да има.

"Всъщност той нямаше нито силата, нито енергията, нито спарингите, от които се нуждаеше в подготовката. За пореден път, без оправдания, само факти. Това се случи.

Той каза: "Не, ще премина през COVID-19, и ще се бия с Антъни Джошуа. Знам, че може би никога повече няма да получа трети шанс за такъв мач." Имаше твърде много за губене, за не да се бие за всички тези колани. Той наистина вярваше в себе си. Той имаше шанс да победи AJ и се опита.

Един месец преди битката той имаше COVID-19. Трябваше да промени подготовката си и честно казано си помислих, че се прибираме. Аз в САЩ, а той в България. Срещна се с лекари и взе решение. Той стои зад решението си. Той е воин.

Вижте, ние винаги сме уважавали Антъни Джошуа и го уважавам и сега, казвайки, че той е страхотен атлетичен индивид. Той е във форма, той е физически силен, може да удря, но слабостите му са очевидни. AJ се разочароваше всеки път, когато Кубрат скъсяваше дистанцията и го удряше. Кубрат просто нямаше достатъчно сили. Болестта отнема силите ти. Рентгеновите снимки на Кубрат показаха, че е прекарал пневмония, но я е преборил и беше там за битката", сподели Гоцев.