Дионте Уайлдър се изравни с Мохамед Али и за 10-и път защити титлата си във версия WBC на тежката категория в бокса. Случи се след един нереален, странен и въпреки това - толкова познат като сценарий мач, чакан с огромен интерес в Лас Вегас.

Бронзовия бомбардировач препарира Луис Ортис с един удар в седмия рунд, след като загуби по точки вероятно всеки от първите 6, изиграни преди това.

Кубинецът Ортис, известен като Кинг Конг, доминираше, удряше по-здраво, танцуваше по ринга и изглеждаше, че ще видим първата загуба на Дионте.

Американецът се гордееше преди мача с рекорд от 41 победи и 1 реми - дошло, когато Тайсън Фюри някак се изправи след уникален чук, получен от Уайлдър.

Но ето, че тази нощ във Вегас Бомбардировачът се задъхваше.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

40-годишният Ортис имаше само едно поражение преди двубоя - точно от Уайлдър преди година и половина. В реванша изглеждаше свеж и боксира страхотно.

Във всеки от първите шест рунда той бе по-добър, записа повече точни удари и водеше в картите на арбитрите.

В седмия рунд дори натисна, разклати с нови удари фаворита и мачът тотално се наклони в негова посока.

Тогава дойде ... онова, което винаги трябва да се очаква на ринга с Уайлдър.

Дионте подразни съперника с два леки удара с лявата ръка, които отвориха гарда му, но без да динамизира. Ортис сякаш за момент "заспа", без да очаква бурята.

А тя дойде под формата на десен прав, който може да повали всеки човек на планетата. И не само човек.

Гръмотевичният удар е толкова марков за Уайлдър, че сякаш никой не се изненада. Въпреки че дойде от нищото. Нокаут №40 в 42 мача! Няма съмнение, че Уайлдър е явление в бокса.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кинг Конг падна, опита да стане, но нямаше ориентация и краката му бяха станали на желе. Съдията спря боя.

Уайлдър защити за десети път титлата си, което е правил само Али. Той ще прибере твърди 3 милиона долара хонорар за мача, очаква още около 20 от приходите в pay-per-view излъчването. За Ортис остават 1,5 милиона твърда сума плюс около 7 милиона от телевизионните платени предавания.

Сега Дионте иска обединение на поясите, като през февруари ще даде реванш и на Фюри, а после целта му е победителят от Руис - Джошуа II.