Чувствам се перфектно, зареден, силен, здрав и с боен дух, споделя Кубрат Пулев, който се изправя срещу Богдан Дину в щата Калифорния

В петък (22-ри март) българинът и брат му Тервел ще се качат на официалния кантар преди гала-вечерта, организирана от Top Rank ден по-късно в The Hangar, Коста Меса, Калифорния.

Кубрат даде обширно интервю пред "Гонг" часове преди първото си официално излизане на ринга отвъд океана.

"Ще бъде зверско шоу. Няма вече почти никакви билети. Срещата с българската общност ме зареди. Винаги ме зареждат подобни срещи, защото хората приемат много лично моите победи и загуби", коментира Пулев.

"Целият тим на "Топ Ранк" са много мили и учтиви. Работата е много добра комплектована. Има добра дисциплина. Аз съм близо месец в Лас Вегас и се аклиматизирах. Първите пет, шест, седем дни бяха по-трудни", казва още Кубрат.

"Всеки един бой за мен е като мач за световна титла. Подобен тип събитие от българин не е правено в САЩ. Чувствам се много добре. Това ми дава още по-голяма мотивация да побеждаваме. Хъсът ми да победя е още по-голям.

Смятам, че българите, които ще напълнят залата ще се изкефят много. Аз съм се концентрирал върху мача. За мен не е проблем да се изправя срещу всеки. Казал съм, че съм готов да изляза срещу всеки. Всеки един от тях мога да победя. Знам какво мога. Когато съм подготвен добре, което е най-важното, мога да победя всеки.

Дину е силен, тежък съперник. През 2007 г. се бих с него на световно първенство в родината му. Победих го, но не беше лесно. Беше тежък мач. Той е техничен боец, който не се свени да удря. Става твърде емоционален на ринга.

Обича да стои изправен, което означава, че не се кълчи наляво-надясно по време на боя. Трябва да се справя с множеството тежки удари, с които ще ме засипе. Задължително е да съм концентриран във всеки един момент от мача и да го нокаутирам.

Снимка: Иван Григоров

Наистина горещо желая да го нокаутирам! Това е нещото, за което мисля, това е нещото, за което мечтая. Искам реферът да ми вдигне високо горе ръката, а аз да го гледам как лежи на пода и да съм победител.

След мача с Дину, искам да се бия с Оскар Ривас. С него се срещнахме на Игрите в Пекин и той ме победи по точки. Това все още ме измъчва! Горещо желая мач с него и съм казал на промоутърите си от "Топ Ранк" да ми го осигурят. Следя го, видях какво направи в последния си мач, но е настъпило времето да си плати за това, което ми причини на Игрите."

Първо обаче трябва да се справя с Дину, да ми се махне от главата и да продължаваме напред"", заяви Кубрат.