Родният боксьор Кубрат Пулев ще замине за САЩ, за да подпише договор с една от най-големите легенди в промоутърския бизнес.

Става въпрос за Боб Аръм, който в богатата си кариера е менежажирал боксьори като Мохамед Али, Ивендър Холидийл, Джордж Форман, Шугар Рей Леонард и Мани Пакияо.

Боб Аръм ще се заеме със задачата да изготви страртегия, която да приближи Кубрат до мач за световната титла.

Родният боксьор е основен претендент за титлата на Антъни Джошуа в IBF, но подобен мач не се очертава да има в близките две години.

Именно американската легенда ще трябва да помогне на Кобрата в битката с Еди Хърн, който е промоутър на Антъни Джошуа.

"Заминавам за САЩ и там ще уточним нещата, отивам да подпишем договор, но ще видим как ще се развие ситуацията. Възможно е да има и други новини оттам", каза за "Тема Спорт" Пулев.

Българинът призна, че е впечатлен от Тайсън Фюри и поведението му на ринга срещу Дионтей Уайлдър и от изказването му, че ще дари хонорара си на бедните и за изграждане на домове за бездомни.

"Копират от мен, няма лошо. Това, което каза Тайсън Фюри, е супер. Факт е, че е благородно и от сърце.

Това може да го направи човек с голямо сърце и душа. Тежката категория е нещо съвсем различно. Боксьорите в тази дивизия сме показвали на хората как трябва да се мисли и да се държат.

Ние сме добър пример за обществото. Това е истински спорт, за истински хора. Всеки знае президента на Америка и световния шампион в тежка категория. Това са сериозни хора.

И преди, като казах, хората не вярваха, но стоя зад думите си. Ако спечеля световната титла, ще даря половината пари за благотворителност. Така го чувствам.

Фюри го каза, защото се чувства отново на върха. Ако аз стъпя там, това ще е много по-важно.

Иначе мачът беше "кантар", на мен ми хареса. Хубаво е, че завърши наравно, защото интересът се покачва и когато и да се излъчи победител, ще е с много малка разлика. Те са много различни като стилове и характери. И този Фюри, и онзи, с когото аз се бих, са нестандартни, жилави, добри боксьори. Физическата трансформация на Тайсън не е трудна, това е най-лесната част. Трябва обаче кондиционно човек да се върне, не е просто до визията. Но за два месеца се върна, за което му правя евала. Това не е никак лесно", каза още официалният претендент за титлата на IBF.