Кубрат Пулев и Антъни Джошуа се изправиха очи в очи за първи път преди съботния им мач в "Уембли Арена" в Лондон, където са заложени титлите на британския шампион.

Това се случи на официалната пресконференция, която по обясними причини бе доста по-скромна отколкото сме свикнали, когато става въпрос за мач за световната титла.

Оскъден брой журналисти, сред които нямаше българи, както и малка скромна зала без публика. Но това бе очаквано предвид условията на пандемия и строгите мерки на Острова. До Кубрат и Дожшуа на сцената седнаха техните треньори, а в ролята на водещ влезе промоутърът на британския шампион - Еди Хърн.

Пресконференцията започна с думи на двамата треньори, които бяха доста сходни. Те изразиха увереност в силите на своите бойци. И двамата бяха доволни от проведенеата подготовка, като са сигурни, че боксьорите им ще спечелят съботния мач.

Двамата боксьори също изразиха очакванията си за мача, а след това застанаха очи в очи. В продължение на няколко секунди те не отделяха поглед един от друг, а Кубрат дори каза нещо на опонента си. В първия момент не стана ясно какво, но след това промоутърът Хънр призна, че българинът е пожелал успех на своя опонент, като иска двамата да направят супер мач.

Когато двамата се завъртяха към фотографите за снимки, Кубрат започна да прави движения с юмруци и с усмивка на уста заяви, че ще бъде новият шампион.

Снимка: Youtube

Кубрат Пулев:

"Да, готов съм да се бия. Мина много време, много чакане, но ето, че най-сетне съм тук.

Помните какво стана през 2017-а, тази контузия, заради която просто не можех да се бия за победа. Тогава казах на треньора си, че трябва да отложим, а един ден пак ще стигна до този мач.

Ето, че денят дойде. Да, тогава Джошуа бе по-неопитен боксьор, може би щеше да е по-добре да се бия с него в онзи период. Беше и по-самоуверен, защото нямаше загуба, но просто нямаше как да се случи.

Сега съм тук, готов съм да изляза и да победя. Радвам се, че пандемията не провали и този мач. Той е факт, ние сме тук и аз ще дам всичко от себе си.

Имам всичко нужно, за да стана шампион. Уважение към Антъни, той е олимпийски шампион, световен шампион на професионалния ринг. Той е наистина страхотен боксьор, но аз съм готов да стана световен шампион".

Антъни Джошуа също показа уважение към своя противник, но и увереност, че ще стигне до победата. За разлика от последното си интервю, британецът не говореше за накаути, а в добре премерен тон обяви, че се готви за 12 рунда. 

"Миналата година ми предложи доста напрегнати моменти, както и изненадваща загуба. Но това ме направи по-силен. Бих се бил с всеки, не ме е страх.

Искам да бъда успешен, а това минава само през мачове с най-добрите, сред които е и Кубрат Пулев.

Мотивиран съм, гладен съм, трябва да храня семейство, да правя бизнес с приятели. Не ме интересува дали получавам нужното уважение, в края на деня гледам собствения си успех, а не мнението на другите.

От влизането си в залата за първи път, винаги съм искал да бъда на върха. Удряли са ме най-силните в света, но ето, че още съм тук. Всеки боксьор тренира усилено, но според мен ни различава характерът, а точно това е моето предимство.

Всеки ще понесе удари, но въпросът е кой ще бъде на крака накрая.

Радвам се, че ще има хора, но аз имам друг фокус. Това е противникът ми Кубрат Пулев, гледам само към него.

Познавам Кубрат от много години, бях в лагера на Кличко, преди да се бие с него. Подготвен съм да стигна до последния гонг с него, убеден съм, че мога да издържа 12 рунда без проблеми"