Джон Джоунс се завърна с убийствена победа в октагона на UFC и приложи събмишън на Сирил Ган, който сложи край на битката за титлата в тежката категория за само 2 минути и 4 секунди. Донякъде имаше разочарование от бързата развръзка, но надделя възхищението на публиката от завърналия се след тригодишна пауза Джоунс, който спокойно може да претендира да е най-великият боец в историята на UFC дивизията.

Защото - кой би могъл да спори с визитката му?

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ОТ ПОБЕДАТА НА ДЖОН ДЖОУНС>>>

Човекът, наричан със смразяващия прякор Костите, е все още непобеден в октагона. Преди 15 години влезе за първи път в UFC, но тогава беше в лека тежка категория.

До 2020-а си остана в нея, като балансът му бе 20-0, а единствената загуба, оспорвана и до днес, дойде не в среща от галавечер на UFC, а във Финала на шампионите срещу Мат Хамил през 2009-а. Тогава го дисквалифицираха за непозволено използване на лактите, което си остава дискусионно решение. Никога не е губил мач за титла в ММА, а и няма друго поражение изобщо.

През 2020-а изглеждаше, че се отказва, когато на 32 години победи със съдийско решение Доминик Рейес.

Изведнъж се заговори за завръщане в горната тежка категория, като се оказа, че за година и половина Джоунс е качил 14 килограма и е готов за това. И тази сутрин спечели 27-ата си победа, взе още една титла и вероятно от утре ще е №1 в ранглистите на MMA и UFC за всички категории.