Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев гостува на предаването "120 минути" по bTV, където говори за висшето си образование и ситуацията в държавата.

Наскоро Кобрата записа "Политика и бизнес" в УНСС, но заяви, че политиката не го изкушава и няма конкретни амбиции да се включи. Все пак не изключи напълно такава възможност.

Започнах магистратура, за да надградя висшето си образование. Имам такъв период, в който отшумява контузия и трябва да го използвам, за да не си губя времето. То е безценно. Бизнесът и политиката са взаимно свързани, защото бизнесът сам по себе си няма как да успее, ако не е регулиран. Трябва да му се помага. Слушах изследване, което казва, че самите пазари сами се регулират, но в даден момент трябва да им се помогне.

Особено в България трябва да се намесва политиката, защото има все повече спекуланти, което се отразява на гражданите. Сметките в самия ток, когато са по-големи, има моменти, в които някой спекулира на гърба на хората. Това нещо трябва да се контролира и да се действа по закон, както си трябва. Няма да е лесно. За съжаление държавата не отива в добра посока. Виждате политическата обстановка не е добра. Това се отразява и на хората. Това ще води държавата дълги години напред в грешната посока. По най-бързия начин политиците трябва да се организират.

Имам контакт с много от политиците и съм доста любознателен, независимо от партията. За мен тя няма значение. Интелигентни, готини хора, истински професионалисти в техните сфери. Но останах с впечатление, че дори има голяма партия, която има интерес това да се случва. Няма да коментирам коя е. Има много задкулисие и интерес да се отклонява вниманието от техните проблеми и турболенции.

В УНСС сме 5-6 момичета, аз и един приятел. Готини хора са и съвсем любознателни. Професорите са уникални, преподаватели много, доктори, професори. Наистина невероятна атмосфера. Ходя редовно на лекции, водим записки, купил съм си всичко. Много е интересно. Има лекции, които слушаме с най-голямо внимание. За жалост има истински професионалисти, които имат желание да помогнат на държавата и биха се включили в политиката, но виждате, че не им се дава шанс.

Нямам кой знае какви политически амбиции и не съм изкушен. Имам какво да дам все още на спорта и ще го дам. Някой ден може би ще се включа, може би никога. Имам всичко и ако мога да бъда полезен, винаги бих бил. Обичам, когато правя нещо, да съм поне на 70% сигурен, че ще бъде ефективно. Да правя нещо за себе си не е достатъчно силно и не ми носи удовлетворение. Аз съм щастлив човек, намирам се в рая в момента. Ако бих влязъл в политиката, то би било да помогна, за да направя нещо. Много неща бих направил. Най-малкото бих накарал хората в парламента да говорят по-уважително и да са по-отговорни. Българският народ не е добре и с това отношение и тези лични интереси и нападки се вкарва държавата в още по-трудни води. Това нещо ще продължи в годините.

Този народ е уникален и имат нужда някой да ги сплоти, да им вдъхне вяра, да се заобичат, да бъдат силни и да имат кураж. Малко или много играя тази роля. Политиците влизат в тези игри, на които хората вече им е дотегнало. Новите партии трябва да правят точно обратното. Трябва да има обединение, а не разединение.

Вече сме може би под 7 милиона, което е пагубно за този народ. Виждате и бежанската вълна. Имам познати, които са чужденци и ми казват, че в този лагер са 800 човека или 1000. Тези бежанци правят семейства в България, а българинът точно обратното. Той е притеснен от това да има повече от едно дете. Трябва държавата да е силна с отговорни управляващи, които да се грижат и да работят с любов за България.

Сега не виждам човек, на когото да имам доверие. На последните избори до последно се чудих за кого да гласувам.