Кубрат Пулев е напълно готов за предстоящия му мач срещу Хюи Фюри.

Това сподели самият той на официалната пресконференция преди огромната галавечер, която ще се състои на 27 октомври (събота) в зала "Арена Армеец" в столицата.

Двубоят между двамата ще излъчи главния претендент за пояса на Антъни Джошуа в IBF, а ето какво сподели Пулев преди сблъсъка:

"Подобна вечер не е правена в България. Мач на такова ниво досега не е имало. В галата ще участват боксьори на високо ниво, а събитието ще се излъчва из цял свят.

Подготволи сме се както трябва. Годините на ринга ми дават страхотен опит и предимство.

Във форма съм, не става въпрос само физически, а технически и психически, наистина съм готов.

Аз не се предавам, тайната е в постоянството ми и многото работа".

Треньорът му Ули Вегнер също изрази оптимизъм за мача, като стигна дори по-далеч. Опитният немски специалист смята, че Кубрат има шанс да донесе шампионски пояс в България.

"Кубрат е изключително подготвен. Никога нямаше да остана с него, ако не вярвах в способностите му.

Направихме всичко за него, подготвихме го. Той е готов да спечели това предизвикателство. Способен е да донесе и професионална титла на България".

Британският му съперник Хюи Фюри, изглеждаше доста уверен преди сблъсъка. 24-годишният боксьор, който има само една загуба в 22 мача смята, че е бъдещето на този спорт.

"Вярвате или не, аз съм бъдещето на този спорт. Нямам търпение за боя.

Нека по-добрият победи, но повярвайте, аз идвам, готов съм, ще бъде исиснки ад".

Фюри специално благодари на българските фенове. Британецът заяви, че е получил страхотно отношение в страната ни, която е посещавал като тийнейджър.

Снимка: Иван Григоров

Неговият баща и треньор - Питър, добави:

"Искам синът ми да се бие с най-добрите, да победи най-добрите. Всеки боксьор заслужава уважение, всеки, който излиза в подобни битки и приема всяко предизвикателство".

Съботната гала ще започне в 19:30, като включва 10 боксови срещи. За първи път в България, ще се състои боксово събитие, в което ще има битки за четири пояса, три от които с международна стойност.

Освен основната битка между Кубрат и Фюри, вниманието приковава и мачът на малкия брат Тервел. Той ще срещне италианецът Дамиан Брузесе, с който ще спорят за титлата на Европейския съюз.

Снимка: Иван Григоров