Кубрат Пулев даде обширно интервю за boxingforall.co.uk. В него той говори за сблъсъка си с Хюи Фюри, за проблемите с щаба на британеца, както и за евентуален двубой с настоящия шампион на IBF Антъни Джошуа.

Българинът първоначално се изказа ласкаво за Хюи Фюри, но след това призна, че го е "съсипал".

"На първо място ние сме колеги. Съчувствам на Хюи, защото беше в такава ситуация. В следващия мач самият аз мога да бъда в същата позиция.

Той не се отказа в нито един от рундовете и това показва колко добре се е подготвил.

Не му дадох никакъв шанс. Да, не го нокаутирах, но го съсипах. След гонга той изглеждаше като един съсипан човек, не само физически, а и психически."

Снимка: Иван Григоров

На въпрос дали е възможно да видим реванш между двамата, Кобрата сподели:

"Защо не? Аз съм джентълмен, винаги играя честно. Всеки заслужава втори шанс, дори и Хюи. Но ако има нов мач между нас, нещата ще завършат доста по-зле за него. Няма да се стигне до 12-ти рунд, защото ще го нокаутирам. Аз показах само 20% от това, което мога.

През цялото време в седмицата преди битката, по време и дори след нея, те не спряха да играят мръсно и да демонстрират евтино държание.

Опитах се да запазя добрия тон и да бъда добър домакин. Изпълних всички изисквания по договора, дори повече. Дадох им повече билети, дори от написаното в контракта. Аз получих само два билета от Кличко за световната титла. Само два билета! 

По време на официалния кантар, ме обидиха по неясна причина, търсеха конфронтация и едва успях да спра хората от екипа си, за да се избегнат грозните сцени

В деня на мача хора от неговия щаб влязоха в моята съблекалня докато се подготвях и загрявах. Те стояха там през цялото време и си мислеха, че тяхното присъствие ще ме изнерви или притесни. Съжалих ги. Те не знаят, че съм като желязо и тези евтини номера не ми действат.

Циганските номера не спряха дори и след победата. Обвиниха ме в манипулация на допинг контрола, защото лекарите, които го правеха поискаха снимка с мен.

Бях готов дори да им дам кръв за тест, за да я изследват в Англия. Предложих им да вземат кръв, за да си имат за спомен от силната ми българска кръв. Разбира се, те отказаха

Ако трябва да обобщя - обичайните цигански номера, малки и мръсни игри, и много, много евтино поведение. Все пак в неговия щаб не всички бяха евтини, но имаше и приятни хора".

Снимка: Иван Григоров

Победата над Фюри направи Кубрат основен претендент за световната титла на Антъни Джошуа в IBF, а родният боксьор коментира възможността за подобен сблъсък.

"Готов съм да се срещна с Джошуа във всеки един момент. Готов съм да се изправя на ринга срещу всеки без да ме интересуват имената. В добра форма съм, вярвам в себе си, знам какво се изисква от мен да съм на високо ниво. Аз се трудя и изчаквам своя момент."

Кубрат Пулев завърши позитивно своето интервю и се обърна към феновете на бокса във Великобритания:

"Хора, бъдете здрави и щастливи. Продължавайте да обичате и да подкрепяте бокса. Той има страхотни традиции във Великобритания. И кой знае? Един ден може да се бия в Англия, защото британците са готини и подобен мач ще ме зарадва много".

Снимка: Bulphoto