Кубрат Пулев може би не е далеч от сблъсък на ринга с Тайсън Фюри, намекна едно от най-уважаните имена около професионалния бокс.

Боб Аръм, който е президент на агенция Top Rank, обяви пред BBC, че готви голям мач за британския Цигански крал преди края на 2019 г. Но съперникът, уточни Аръм, не е нито Антъни Джошуа, нито Дионте Уайлдър.

През лятото Фюри ще се бие с германеца Том Шварц в Лас Вегас, като това е първият от петте мача, които се разбра да организира заедно с Top Rank.

Със същата агенция работи и Пулев, като Аръм се качи на ринга след победата му над Богдан Дину в неделя.

В анализа си на ситуацията в тежката категория на професионалния бокс, BBC изразява разочарование, че трите планирани мача на топ състезателите - Уайлдър (срещу Домоник Брийзийл), Фюри (с Шварц) и Джошуа (с Джарел Милър), не са помежду им. И стига до извода, че годината ще е далеч по-малко атрактивна за категорията, отколкото 2018-а.

Но думите на Боб Аръм са, че "преди края на тази година Фюри ще има топ опонент". Съвместната работа на легендарния импресарио с Пулев дава храна на размишления в посока на мач между българина и Тайсън.

Аръм е институция в профибокса и рядко хвърля думи на вятъра.

Той е на 87 години, а в този бизнес е от 53 години. Промоутър е на супермачове с боксьори като Сони Листън и Мохамед Али през 60-те, Шугар Рей Леонард, Ивендър Холифийлд, Джордж Форман, Оскар де ла Оя, Мани Пакиао... През 1999-а го приеха в Залата на славата на бокса за заслугите му.

Това е човекът, който се е заел с въвеждането на Кобрата в голямата игра зад Океана.

Стартът вече е даден, може би бой с Фюри във Вегас или Ню Йорк ще е стъпка №2.