Кубрат Пулев и Хюи Фюри щe се бият през октомври в "Арена Армеец" в София, за да определят кой ще бъде следващият съперник на шампиона Антъни Джошуа във версията IBF.

Така пред Кобрата се отваря отлична възможност да влезе в мач за титлата като претендент отново, след като пропусна такъв шанс миналата есен, когато травма го спря от сблъсък с Джошуа в Кардиф седмици преди двубоя.

Съперникът през октомври е сериозен - Хюи Фюри е братовчед на Тайсън Фюри, голямо име и шампион в тежка категория, който не загуби титлата си с бой, а заради наказание за допинг през 2016-а.

Фюри има една загуба в 21 двубоя на профиринга, а Пулев също е само с едно поражение - от Кличко.

Според импресариото Ивайло Гоцев, мач е вероятно да има дори без да се стига до търг. От международната федерация обявиха 9 август за датата, на която трябва да се проведе наддаването за организация на сблъсъка.

"Помагам в преговорите между двата лагера - призна пред в. "Тема спорт" Гоцев. - Индикациите са, че двете страни ще подпишат договора преди да се стигне до търг. Желанието ни е да избегнем наддаването на 9-и. И двамата искат този мач и съм убеден, че ще организираме невиждано шоу в София. Тепърва ще бъдат съобщени много интересни неща около тази галавечер, която ще се проведе в "Арена Армеец".

В нея ще участва и Тервел Пулев. Там обаче търг ще има. Съвпадение е, че той отново е на 9 август, но е в Европа. Ще направим необходимото, за да може да го спечелим и Тервел да боксира за европейската титла в София."

Агенция "Епик" спечели последните два търга с участието на Кубрат Пулев - за мачове с Дилиън Уайт и Джарел Милър. И двамата обаче се оттеглиха от битка с Кобрата в София.