Майк Тайсън се е захванал наистина сериозно със задачата да влезе във форма, за да се върне на боксовия ринг. 53-годишният американец напусна спорта преди 15 години, но в последните месеци тренира здраво и в момента се намира в невероятно физическо състояние, показаха снимки в социалните мрежи.

Веган диета е в основата на трансформацията на Железния Майк. Бившият световен шампион е изключително стриктен относно хранителния си режим и не консумира животински продукти от доста време насам, като паралелно с това тренира с един от най-известните ММА специалисти - Рафаел Кордейро.

Снимка: Twitter

Всъщност треньорът на Тайсън разкри, че Майк се намира в убийствено за годините си физическо състояние.

 "Той удря със силата и скоростта на 21 или 22-годишен. Не очаквах нещо подобно. Тренирал съм с много спортисти от тежка категория, но в момента Майк е почти толкова силен, колкото Вандерлей Силва", сравнява го Кордейро с една от звездите на смесените бойни изкуства.

"Може да убие някой с дясната си ръка. Когато държах лапите и ме удари за първи път, целият ми живот премина пред мен на лента. Жена ми, дъщерите ми, кучето ми. Всичко. Помислих си, че всичко свършва тук", добавя той. 

Тайсън отново е във форма, след като през години неведнъж имаше проблеми с наднормено тело, породени от злоупотреба с алкохол и наркотици. В най-лошите си дни той е тежал близо 190 килограма.

Планът му е да вземе участие в демонстративни мачове с благотворителна цел.