Следващият най-очакван мач в света на бойните спортове вече се оформи като силует - Хабиб Нурмагомедов е хитовото име в ММА след победата си над Конър Макгрегър, а сблъсък с Флойд Мейуедър е на хоризонта.

Непобеденият в бокса американец, който се оттегли от ринга миналата година, никога не е успявал да устои на изкушението да направи още пари. Въпреки, че вече е милиардер.

През последните дни в Лос Анджелис е имало среща на представители на Мейуедър с Дана Уайт, шефа на най-мощната организация в ММА - UFC, Дана Уайт. Той не е убеден, че Хабиб трябва да отива на боксовия ринг и да се бие с Флойд, каквото е условието на суперзвездата от САЩ. Нурмагомедов иска да посрещне Мейуедър на "свой терен", в клетката на ММА.

Нищо чудно обаче да се стигне до безпрецедентен договор за два боя - по един в двете тотално различни среди на спорта. Мачът в октагона може да е в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк или на друго символно място зад Океана. А този по бокс - на "Лужники" в Москва, както предложи Хабиб.

"Хабиб ще унищожи Флойд, ако двамата влязат в клетката на UFC", каза Уайт, след като потвърди преговорите.