Всичко или нищо - това ще е залогът за Кубрат Пулев и Дерек Чисора тази вечер в "О2 Арена" в Лондон.

Двамата боксьори, макар и в залеза на своите кариери, ще си оспорват овакантения шампионски пояс за Интерконтиненталната титла на WBA.

Победителят в боксовия Рубикон ще има шанс да се върне в световния елит, докато загубилият спокойно може да мисли за пенсиониране.

41-годишният Кубрат Пулев влиза в двубоя с 4 килограма по-лек, но и с желанието да докаже, че заслужава трети опит да атакува боксовия Олимп. Досега и в двата пъти - срещу Кличко и Джошуа, българинът бе приземен доста брутално и безкомпромисно.

Кобрата вече има рецептата за победа над Чисора, след като през 2016-а ликува след 2:1 съдийски гласа и завоюва европейската титла. Именно от реферска тесла пък се опасяват в лагера на Пулев и затова се чуха призиви задължително да се търси нокаут.

Доколко домакинският фактор ще наклони съдийските везни в полза на британеца, ще си проличи тази вечер. По трибуните обаче със сигурност ще има хиляди български знамена и в това отношение Кобрата може да е спокоен, че ще получи традиционната си подкрепа.

Колкото до 38-годишния Чисора - той е в серия от 3 последователни загуби (не е печелил от октомври 2019-а) и победата за него е без алтернатива, ако иска да остане в играта. Ново поражение ще го извади завинаги от сериозните сметки. А и самият Дерек не си помага особено, появявайки се за официалното мерене на кантара по джапанки, с розови чорапи и маска на Борис Джонсън.

Снимка: Getty Images

Прогнозите на специалистите са, че българинът влиза в двубоя като лек фаворит, но трябва много да се пази от мощните удари на Чисора и да избягва боя от близка дистанция.

Сблъсъкът в Лондон няма да има телевизионно излъчване в България, като може да бъде наблюдаван пряко единствено по онлайн платформата DAZN, която купи правата. Именно там се излъчваше и битката на Кобрата с Джошуа, но с една съществена разлика.

Тогава компанията реши да направи промоция за България и цената на абонамента беше само 4 лева, докато в момента вече сумата е 20 лева.

Очаква се битката на Кобрата да започне около полунощ, в зависимост от развоя на останалите срещи. И да даде отговор на големия въпрос - може ли Пулев да се справи успешно с Мисия Лондон и да се върне отново в голямата игра?

Снимка: Getty Images