Високо напрежение беляза последната пресконференция преди боксовия сблъсък между Кубрат Пулев и Дерек Чисора. Двубоят в Лондон е в събота вечерта и в България ще се предава единствено по платената онлайн платформа DAZN.

Както през 2016 г. в Хамбург, и сега двамата почти стигнаха до бой, като бяха разтървани от охранителите. След серия от вербални нападки и закани, боксьорите застанаха един до друг за традиционните снимки, но тогава започнаха да се блъскат и си допряха главите една в друга. Чисора дори хвана Кобрата за ризата, но българинът успя да го избута.

Наложи се намеса на охранителите, за да разделят двамата, които се бяха вкопчили здраво и не искаха да се пуснат. Минути преди това двамата боксьори си отправиха нова серия вербални закани.

Между двамата боксьори отново прехвърчаха искри.

Getty Images

Пулев призна, че се притеснява от съдийска подкрепа за Чисора, тъй като мачът е в Лондон и съперникът му ще играе пред местни фенове. Кобрата също така даде заявка, че ще "оперира" съперника си и се оприличи на боксов хирург.

"Сигурен съм в себе си, вярвам в себе си. Дерек говори много, аз го правя по-малко от него. Но пък съм честен и говоря истината. С екипа ми се подхотвихме страхотно. Тренировките бяха много тежки и сме готови за реванша с Чисора. Приех битката, защото съм мъж и като такъв му дадох право на реванш. Всеки има право на втори шанс. Имаме история с него и сега ще видим кой е по-добър от преди.

Стилът ми е много прецизен, обичам да работя като хирург, като професор, така подготвям ударите си. Не знам за нокаут, защото това е спорт. Все пак, това е професионален бокс, а не е билярд, затова е толкова интересен по цял свят. Имам много сила и енергия и всеки рунд ще е много труден за Чисора.

Getty Images

Победата е най-важната, но за него също е така. И двамата задължително трябва да победим и затова съм сигурен, че ще стане страхотна битка. Само един ще победи и се надявам реферите да са честни, защото те са англичани и ние сме в Англия. Ако загубя, да ми присъдят загуба, но ако спечеля, нека ми присъдят победата", каза Пулев.

Чисора на свой ред пък заяви, че ще е безпощаден на ринга.

"Този път няма да има милост, ще го унищожа", закани се британецът.

Кобрата и Чисора направиха шоу.

Getty Images