ММА състезателят Едуардо Ларенас е арестуван за извършване на убийство.

Петима маскирани мъже са нахлули в дома на спортиста в канадската провинция Квебек. По това време Ларенас е бил вкъщи заедно с жена си.

Двамата са гледали телевизия, когато престъпниците ги нападнали. Първоначално маскираните успели да неутрализират Ларенас и започнали да го разпитват къде държи злато и пари.

През цялото време той се е съпротивлявал и отказвал да им каже. Двамата с жена му били взети за заложници и подложени на физически тормоз.

Шест часа по-късно той успял е да се отскубне от нападателите си, като е повалил двама от тях на земята. После в пристъп на ярост е взел нож и е намушкал смъртоносно един от престъпниците. Останалите са избягали, но по-късно са задържани от органите на реда.

При първоначалното пристигане на полицията не е имало проблеми за спортиста, бил е разпитан и пуснат да се прибере. Няколко дни по-късно е уведомен от властите, че ще му бъде повдигнато обвинение за убийство, защото е превишил прага на неизбежната самоотбрана, като е наръгал човек, лежащ в безсъзнание.

"Не съжалявам за нищо. Аз защитивах живота на мен и на жена ми. Невинен съм", каза спортистът.

Ларенас започва спортната си кариера през далечната 2004 година.

Има 6 победи и 6 загуби в ММА. Състезава се основно за "ТКО", но има един изигран мач за UFC, където загуби с нокаут от Том Мърфи.

Известно време е бил боксьор, като се е състезавал за малък клуб в родината си. Има 15 победи и 3 загуби в боксовата си кариера. Не се е качвал на ринга от 2018 година.