Атлетическата комисия на Невада спря правата на още трима души заради ексцесиите след мача между Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов в началото на октомври.

Тогава дагестанецът отказа своя противник, след което прескочи клетката и се сби с хора от щаба на Макгрегър. Това предизвика хаос в залата, а хора от щаба на Нурмагомедов влязоха в октагона и удариха ирландския му опонент.

Ден след мача Атлетическата комисия на Невада започна разследване и спря правата на двамата бойци до изслушването им и вземането на крайно решение, което се очаква да бъде направено през декември.

Комисията реши да стори същото с Дилиън Денис - треньорът на Конър, който изкара Хабиб извън нерви. Със спрени права също така са Зубайра Тухугов и Абубакар Нурмагомедов, които влязоха в октагона и удариха Макгрегър.

Тримата ще бъдат изслушани от комисията, след което ще разберат окончателния период, в който състезателните им права ще бъдат спрени.

Един от членовете на комисията - Каролин Байтман сподели:

"Според видеозаписите, непосредствено след края на основната битка, Дилън Данис, секундант на Конър Макгрегър, започва да отправя жестове с ръце към Хабиб Нурмагомедов да отиде при него, след което Нурмагомедов прескача клетката и двамата си разменят удари. Когато охраната успява да ги раздали, Данис продължава да ръкомаха и да показва неприлични жестове, показвайки среден пръст.

Що се отнася до Абубакар Нурмагомедов и Зубаира Тухугов, те са обвинени, че без разрешение са влезли в клетката и са се сбили с Конър Макгрегър. Още двама членове от екипа на Нурмагомедов, Еседула Емиргараев и Ризван Магомедов бяха изключени от дневния ред на дисциплинарното заседание поради липса на доказателства".