В събота Олександър Усик ще защитава световните титли на WBA, IBF, WBO и IBO в тежката категория на професионалния бокс. Украинецът ги отне от британската суперзвезда Антъни Джошуа с шокираща за мнозина победа в Лондон миналата година, а сега двамата ще се изправят в реванш, който ще се проведе в Джеда (Саудитска Арабия).

Дни преди второто действие от съперничеството им, стана ясно и хонорарите, които двете боксови звезди ще заработят. Изненадващото в случая е това, че Усик и Джошуа ще вземат еднакви пари. Обикновено боксьорът, който е шампион, прибира повече пари от съперника си, но сега явно няма да е така.

Първоначално арабските инвеститори, които финансират мача, са били осигурили награден фонд в размер на $60 милиона. После обаче сумата е набъбнала до $80 милиона, а без значение кой спечели битката, двамата ще вземат поравно - по $40 милиона всеки.

Хонорарът на Ей Джей пък ще бъде по-висок в сравнение с предишния реванш за световните титли, в който взе участие - през 2019 година, когато отново се би в Саудитска Арабия, а негов съперник бе Анди Руис.

Тогава британецът изненадващо бе загубил шампионските си пояси в първия мач с Руис в "Медисън Скуеър Гардън", но после спечели с единодушно съдийско решение след 12 рунда бокс.