Британската антидопингова агенция ще започне ново разследване, свързано с Тайсън Фюри.

Вчера фермерът Мартин Кеърфут призна, че е лъжесвидетелствал в полза на Фюри и братовчед му Хюи през 2015 година, когато двамата дадоха положителни проби за забранено стероидно вещество.

В онзи момент Кеърфут е заявил пред антидопинговата агенция, че той е продал инжектираното месо на боксьорите, но сега казв, че това не е така. 

Двамата Фюри рискуват да бъдат обвинени в намеса и фалшификация на първото разследване, а това може да доведе до наказания от по 8 години за всеки един от тях. Срокът е толкова голям, защото това би било второ провинение, след като братовчедите бяха санкционирани веднъж преди пет години, съобщават британските медии

"Винаги ще разгледаме каквото и да е потенциално доказателство, свързано с нарушението на каквито и да е антидопингови правила. Ако някой разполага с информация, която може да представлява интерес за агенцията, нека се свърже с нас", гласи изявление на антидопинговата агнеция на Великобратания.

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сулайман подкрепи Фюри, подчертавайки, че предпочита да вярва на него, а не на човек, който вече е излъгал пред съда, за да се облагодетелства финансово.

Мексиканецът добавя, че по онова време Тайсън не е имал отношения с организацията и няма заплаха за светованата титла в тежка категория, която Циганския крал спечели срещу Дионей Уайлдър през февруари.