В Киев откриха тялото на 48-годишния боксьор Владимир Вирчис, който се е самоубил в дома му.

Той е бивш европейски шампион в тежката категория, стигна до пояса в междуконтиненталната версия IBF (2003-2004), бе и междуконтинентален шампион на WBO (2005-2006).

Според специалистите обаче, така и не успя да разгърне пълния си потенциал. С 28 мача на профиринга, от които спечели 26, Вирчис бе на път да постигне поне част от успехите на сънародниците си - братя Кличко, преди през 2008-ма да сътвори глупост, която на практика сложи край на кариерата му.

Той се яви пиян на мача срещу Хуан Карлос Гомес в Хамбург (тогава е сред протежетата на братя Кличко), губи в 12 рунда, а след това пробата му показва наличието на алкохол. Скандалът е огромен, а това е едва втората му загуба на ринга.

Първата е срещу Руслан Чагаев.

Със своите 203 сантиметра и огромна фигура, Вирчис се превръща в търсена личност в украинското кино - играе второстепенни роли в екшъни и сериали за организираната престъпност.

От няколко години страдаше от депресии, а съпругата му бе подавала сигнали за това, че се губи из околностите на Киев и не се прибири с дни.

Именно тя е намерила Владимир обесен в гаража на семейния им дом в украинската столица.