Един от сериозните претенденти за титлите в тежка категория на професионалния бокс - Дилиън Уайт, нареди своята петица на най-добрите в момента в дивизията.

Роденият в Ямайка гигант (193 см) загуби от Антъни Джошуа преди 4 г. в спор за титлата в WBC версията, като това е единственото му поражение в 26 боя.

Уайт разкри детайли от света на тежката категория, като в колонката си за британската медия Talksport разказа:

"Много е трудно да си уредиш качествен мач днес. Много по-сложно, отколкото хората извън бокса си мислят.

Исках да се бия с Луис Ортис, но той отказа и пожела огромна сума. Потърсих Александър Поветкин, но неговите хора обясниха, че се пазят за мач с Олександър Усик. Така стигнах до Оскар Ривас".

Боят на Уайт с Ривас е на 20 юли в Лондон.

Нататък една от големите усти в бокса нарежда своя топ 5 в момента в тежката категория:

"Кой е на първо място? Разбира се, аз! Дилиън Уайт. Втори е Антъни Джошуа, който победи и някои добри боксьори, а и държи всички пояси в момента. Номер три е Тайсън Фюри, въпреки че говори страшно много глупости.

Четвърти е Дионте Уайлдър, а пети - Джоузеф Паркър. След тях нареждам Ривас, Поветкин и Ортис.

Пулев е боклук, пълен боклук (използва английската дума garbage -б.р.). Усик изобщо не е за тежката категория, поне не още. Към момента това е класацията ми."

Любопитно, Пулев и Уайт трябваше да се бият миналото лято, но грамадата от мускули от Ямайка предпочете мач с Джоузеф Паркър. Тогава отново се казаха интересни реплики, като една от тях бе: "Този няма пари да се бие с мен!". Разбира се, казана от Дилиън за Кубрат...