Президентът на Българска федерация по бокс Красимир Инински коментира титлата на Стойка Кръстева и я нарече "момент, с който цяла България трябва да се гордее".

Тя спечели златото в категория до 51 килограма по-рано днес.

"Емоцията наистина е неописуема. Изключително съм щастлив за Стойка, за нейния екип, за целия български бокс - каза Инински. - Това е успех, който е за цяла България.

Една малка България вече има двама олимпийски шампиони в Токио, което е огромен успех.

Представянето на Стойка във финала бе безупречно. Тя реализира огромния труд, който положи през годините. Треньорският щаб бе изградил отлична тактика за този финал, която тя изпълни по перфектен начин.

Стойка доказа, че екипната работа, постоянството и трудът, който се полага, не остават невъзнаградени. Тя е пример, който се надявам, че младите поколения ще следват."

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов, както повелява традицията, изпрати поздравителен адрес до Стойка Кръстева.

"С гордост Ви поздравявам за извоюваната олимпийската титла в Токио, с която зарадвахте цяла България! След 25-годишна пауза родният бокс отново има олимпийски шампион! Поздравявам Ви за професионализма, волята за победа и високото спортно майсторство, които показахте на ринга на най-престижния спортен форум.

Бяхте перфектна във всяка една от срещите си, показахте бокс от световна класа и заехте заслужено своето място на олимпийския връх. Доказахте, че високите цели в спорта се постигат с упорит труд, всеотдайност, авторитет и талант. Бъдете здрава и все така упорита, предана и смела по пътя към поредните върхове! От сърце Ви желая да продължавате да представяте достойно България и да постигате следващите си големи цели в спорта", пише в депешата.