Кубрат Пулев използва профила си във Фейсбук, за да оповести подписването на договора за мач за световната титла срещу Антъни Джошуа.

Както и се очакваше, мачът ще е на 20 юни в Лондон, а арена на събитието ще е новият модерен стадион на футболния Тотнъм.

"Щастлив съм, че ще имам възможност да покажа пред света колко силен съм всъщност", написа Кобрата в профила си.

Преговорите между двете страни започнаха още в края на 2019-а, но заради разминавания относно мястото на мача, до договор така и не се стигаше.

Кубрат искаше двубой в Истанбул или Близкия изток, докато Джошуа предпочиташе да се бие у дома, като в крайна сметка постигна целта си, а и все пак той е шампионът и имаше по-силна позиция в преговорите.

Дълго време мачът се смяташе за сигурен. Еди Хърн на няколко пъти спомена датата 20 юни и локацията Лондон.

В последната седмица обаче той опита да стопира преговорите между Кубрат и Джошуа, за да уреди клиента си в супер сблъсък с Тайсън Фюри.

Въпреки откритото желание на двете страни за този епичен британски сблъсък, той няма да се състои, защото по всяка вероятност Дионтей Уайлдър ще активира клаузата за мач №3 срещу Фюри.

Така Джошуа остана без особен избор, като ще трябва да защити титлите срещу задължителния претендент номер едно на IBF, който е Кубрат Пулев.

Около два часа след публикацията на Кобрата, активизация в социалните мрежи показа и Джошуа, който качи своя снимка с поясите, а единственият текст бе "20 юни".