Действията на арбитъра Дан Миралиота по време на боя между Кубрат Пулев и Франк Мир в новия спорт Triad Combat бяха разкритикувани в специализирани издания зад Океана.

Според тях опитният рефер не се е намесил достатъчно решително и е поставил пред риск здравето на шампиона в ММА.

Мир бе тотално разбит от Кобрата и боят бе спрян още в първия рунд от Миралиота, но не и преди той да се поколебае, въпреки че американецът бе напълно гроги и всеки следващ удар на Пулев можеше да е с много тежки последствия.

"Какво правеше този човек? - пита специализираният сайт mmafighting.com. - Защо не се намеси? Мир едва седеше прав, видимо не бе адекватен, а Миралиота гледаше отстрани."

Коментаторът на двубоя за плането pay-per-view излъчване - Рей Флорес, още в реално време призоваваше за намеса.

"Какво правиш, Дан!? Той е извън играта, тотално аут, спирай ги!", викаше Флорес.

Самият арбитър (вдигнал ръката на Кобрата на основната снимка след победата му) не закъсня със своята версия.

"Знам какво правя - каза Миралиота. - Ситуацията бе, че Мир бе гроги, но не бе паднал. Не си и вдигаше ръцете, наистина, но бе на краката си. Чаках Пулев да направи следващия ход и ако той веднага бе пристъпил към нови удари, бях готов да спра боя. Но той отстъпи назад и аз реших да дам време на Франк да се възстанови. Секунди по-късно Кубрат тръгна напред, съперникът му все така не вдигаше ръце и за мен това бе сигналът да се намеся."

Същото издание подчертава, че Пулев изглежда "идеален" като стил и структура на провеждане на бой за новия хибриден формат Triad Combat, от който се очаква да е изключително популярен в следващите 3-4 години.