Конър Макгрегър е разследван по обвинение за изнасилване в родната му Ирландия, съобщи авторитетният в. "Ню Йорк Таймс".

Изданието се позовава на свой източник в Дъблин, а полицията в града е потвърдила, че има отворено разследване по такъв случай, без да признава за името на звездата в бойните спортове.

Жалбата за сексуално насилие е подадена от жена през декември, като в нея пише, че извършеното е станало в хотел "Бийкън", в покрайнините на Дъблин.

Макгрегър винаги използва точно това място за престой в родината. То е близо до родното му градче Кръмлин и е удобно за звездата.

Проверка на "Ню Йорк Таймс" показа, че на въпросните дати, когато е подадена жалбата, Конър наистина е бил регистриран в хотела в столицата на Република Ирландия.

Както обикновено, той е наел огромния мезонет на върха на сградата.

В разследването са гледани записи от охранителните камери в хотела, както и са разпитани четирима свидетели, както и самия Макгрегър.

На 16 януари боецът е бил задържан при следващата си поява в Дъблин, но е пуснат след няколко часа, след като е дал показания.

Агентът на звездата Карън Кеслър коментира публикуваното пред канала ESPN. Тя отказа да отговори с "да" или "не" на въпроса доколко историята е вярна, но от думите на мениджърката стана ясно, че вестникът едва ли е далеч от истината.

"Тази история циркулира в социалните медии и някои издания от месеци - каза Карън. - Не знам защо в Америка я публикуват сега. Сигурно е свързано с изявлението на Конър Макгрегър, че напуска UFC и няма да се бие повече. Аз лично не виждам защо да се свързват двете неща, той е спортна звезда и трябва да бъде оценяван според показаното на спортната арена."