Голямата руска звезда в смесените бойни изкуства и трикратен световен шампион по бойно самбо - Фьодор Емеляненко, си пожела боксов дуел с не кой да е, а с Майк Тайсън.

Да кажем, че Емеляненко е предизвикал Майк ще е пресиелно, но по време на участието си в специализирания подкаст "MMA Hour", руснакът не скри желанието си за подобен мач.

При това думите на Емеляненко бяха конкретни. Той иска мачът да се проведе на 28 октовмри в Саудитска Арабия и да бъде подгряваща среща за друг мач между атлети от бокса и ММА средите.

Тогава има дългоочакван мач между Тайсън Фюри и Франсис Нгану, а Емеляненко не вижда нищо лошо най-актуалните атлети в тежката категория на бокса и ММА, да бъдат подгряти от легенди като него и Тайсън.

Майк Тайсън слезе от ринга преди доста време, но не крие, че поддържа формата си и е в отлично състояние за 57-те си години, като именно той помага на Нгану да усъвършенства бокса си преди срещата с Фюри.

"Майк е легенда. Ще бъде много интересно, защото се вижда от всички клипове, че той все още е във форма. Все пак, за да помага на Нгану, явно наистина е в добра форма.

Аз също все още имам сила. Ще ми трябват малко тренировки да усъвършенствам боксовата си техника, но винаги съм готов за мачове.

Този спорт не ми е чужд, все пак започнах с бокса на 23 и през половината си живот се боксирам, макар професионално да печелех в други спортове.

Не съм Тайсън, но не сум лош боксьор, бъдете сигурни", сподели Емеляненко.