Тервел Пулев допусна първа загуба в професионалния бокс, победен от руснака Сергей Ковальов на галата в Лос Анджелис. Българинът остана на ринга 10 рунда срещу по-опитния като брой мачове съперник, а и трябваше да боксира при странни обстоятелства.

Скандали по-рано в галавечерта Trillerverz 5 в зала "Форум", съперникът на Кубрат Пулев - Джери Форест, се оказа с неотговарящи на правилата ръкавици. Така Кобрата му даде единия от двата чифта, които българските братя носеха в залата. Така Кубрат и Тервел се биха с едни ръкавици, в два различни мача, един след друг.

Ковальов доминираше през цялото време, като в първите два рунда повече бе проучването, но сериозните попадения започнаха в третия. Тогава под дясното око на българина се отвори и аркада, а това му пречеше сериозно до края.

"Спокойно, достатъчно умен си да се справиш", чу Тервел от ъгъла си след четири рунда. Но вече бе видимо, че руснакът удра повече и по-точно, печелейки инициативата.

След шест части съдиите даваха 6-0 за Ковальов и нито един рунд за Пулев, а попаденията бяха 50-22 за съперника на българина. Случи се и инцидент - лакътят на нашия боксьор попадна напълно неумишлено в лицето на съперника и го разклати, разяри, но не притесни. Очевидно опитът на този руснак бе достатъчен за всичко, което може да се случи в мача.

След рунд №7 на ринга се качи и Кубрат, който до този момент шумно подкрепяше брат си от метри встрани, минути след неговата победа.

Кобрата показа лично как и какво да се прави, превърна се в треньор за секунди и опита да надъха Тервел. Вероятно имаше някакъв ефект - осмият рунд бе първият, спечелен от българина.

Но не бе достатъчно. В последните три минути Пулев потърси нокаут, но срещу толкова опитен съперник и в тази категория (не тежка), това е трудна работа. И все пак Ковальов за първи път показа нестабилност, а едно подхлъзване отвори шанс за Тервел... Но не се случи.

Руснакът има 36 победи, 4 загуби и 1 реми, докато след 16 поредни победи, Тервел Пулев опита за първи път вкуса на загубата на профиринга.