Съперникът на Кубрат Пулев в дебютния му мач в напълно новия спорт triad combat също обяви, че е развълнуван от предизвикателството. И показа огромен респект към българина.

На 27 ноември двамата ще влязат в триъгълния ринг, където имат право на повече видове удари, отколкото в бокса, но не и на толкова свободна битка, каквато е позволена в ММА.

Именно в октагона на смесените бойни изкуства е двукратен шампион Мир.

По-рано Кубрат говори по темата, както и за много други неща от спорта и извън него, пред SportCast - спортния подкаст на Corner.bg с Деян Веселинов и Иван Боянов.

Днес българинът и американеца "се видяха" на импровизирана, онлайн пресконференция, като говориха за мача и за новия спорт като цяло.

"Пулев е сериозен боец, в това няма съмнение - каза Мир. - Разбрах, че се бия на мястото на Виктор Белфорт, но аз така или иначе бях в подготовка, защото бях предвиден за тази галавечер. Когато разбрах, че ще срещна Пулев, си казах - о, той е силен съперник. Гледал съм мачовете му. Той е много опасен, предизвикателството е различно.

Силните му страни са ясни. Има дълъг разтег на ръцете, точен удар. Ако му бягаш, той ще те намери с някой от далекобойните се удари. Също така - има голям опит.

Но аз имам друг подход, аз влизам директно и в близък бой. Тренирам с професионални боксьори, те ми показват как да се противопоставям на боксьор.

Има и слабости - например, понякога се прибира в защита и отказва да нанася удари. Джошуа го използва и го притисна, довърши го и спечели мача. Но, казвайки това - говорим за световния шампион, не за когото и да е. Джошуа е класа, а за да използваш слабостите на противника се иска да си класа.

Малкият триъгълен ринг ми харесва като идея, аз не обичам съперници, които само танцуват и бягат. Тук няма къде да бягаш."

Срещата е на 27 ноември.