Президентът на ФИФА Дожани Инфантино изненадващо се появи в залата за бокс в Токио и награди Стойка Кръстева. По-рано тази сутрин българката победи туркинята Бусе Чакъроглу в категория до 51 кг и е олимпийска шампионка.

Инфантино е в Япония за футболните финали вчера (Канада - Швеция при жените) и днес (Испания - Бразилия при мъжете), но очевидно е бил помолен да се включи в други награждавания. Той подаде на Стойка златния олимпийски медал - най-ценното нещо, което един спортист може да спечели в кариерата си.

"Концентрацията бе на пълни обороти, минахме през трудни мачове - коментира спокойно Стойка пред БНТ. - Докторът, психологът, всички на сто процента помагаха. Техният труд също е награден сега.

Благодаря на всички - на федерацията, на приятели, на колеги, на съотборници. Ще забравя някого...

Доверих се изцяло на треньора си. Преди месец загубих точно от тази съперничка, с която сега се бих на финала. Исках емоциите да не вземат връх. Треньорът изгради перфектната тактика, а и да си излея гнева от загубата..."

Самият наставник Борислав Георгиев сякаш дори бе по-емоционален от състезателката си.

"Изключителен професионалист, никога в подготовката не каза "не мога, не искам, да го оставим за утре" - разкри той. - Силните страни бяха, че е подготвена невероятно физически и знаех, че ако тръгнем напред, ще я смажем. Не искахме да и дадем никакъв шанс. Пречупихме я рано, още в първия рунд."