Президентът на UFC Дейна Уайт се забърка в сериозен скандал, след като беше заснет как бие шамар на своята съпруга Ан в нощен клуб в Мексико по време на новогодишната нощ.

Един от празнуващите в клуба засне разигралата се сцена, на която е видно, че подпийналите съпрузи са в ожесточен спор. Първо Ан забива шамар на Дейна, а след това той й отвръща.

Видеото логично придоби огромна популярност, още повече, че Уайт винаги е призовавал бойците в UFC никога да не посягат на жена.

Той и Ан се познават още от деца и са женени от 1996 година. След случилото се шефът на UFC се разкая за действията си и каза, че няма оправдание.

"Чували сте ме да го казвам и преди - няма извинение за който и да е мъж, който посяга на жена. С нея бяхме навън и празнувахме, но за нещастие това се случи. Ситуацията е ужасна и ме е срам. Имаше много алкохол в ситуацията, но това не е извинение. Подобно нещо не се е случвало между нас. Хората ще имат своето мнение и вероятно то ще е правилно в този случай. Сега ние сме разтревожени за трите си деца", каза Дена Уайт в интервю за TMZ.

Неговата съпруга Ан също обясни ситуацията:

"Дейна и аз сме женени от почти 30 години. Да кажеш, че това не е в природата му, означава, че говориш празни приказки. Но подобно нещо не се беше случвало досега. За съжаление и двамата бяхме пияни. В новогодишната нощ се пиеше много и ситуацията излезе извън контрол и от двете страни. Обсъдихме го като семейство и се извинихме един на друг. Просто се надявам, че хората ще уважават нашата поверителност в името на нашите деца".

Двамата може и да са се помирили след случилото се, но то донесе финансови загуби на Уайт. Акцията на компанията Endeavor, която притежава правата за UFC, белязаха сериозен спад на фондовата борса.