Тайсън Фюри направи дългоочаквано боксово завръщане след 924 дни извън спорта заради наказание за допинг и отнет лиценз.

Цели 32 месеца минаха от великата му победа над Владимир Кличко, с която отне световната титла в тежка категория от украинеца. Проблемите извън ринга извадиха един от най-атрактивните, но и спорни боксьори, от окото на общественото внимание.

В събота вечер над 15 000 напълниха "Манчестър Арина", за да гледат завръщането на Фюри срещу Сефери Сефери, но си тръгнаха освирквайки и хвърляха предмети по ринга.

Шоуменът Фюри бе в едно особено настроение и в първите два рунда основно позираше и правеше гримаси на ринга, което влуди публиката. Дори не вдигаше ръцете си в гард.

След това нанесе няколко мощни удара по съперника, който видимо бе далеч от класата му. В четвъртия рунд боят бе спрян и Фюри - провъзгласен за победител, а залата бързо се изпразни. Феновете не бяха доволни от видяното, защото то бе много повече цирк, отколкото боксов мач, на на Тайсън не му пукаше.

"Дълго време ме нямаше, другият път ще е по-добре - каза Циганският Крал, както сам се нарича. - Искам поне една титла до края на 2018 година.".

На трибуните седна и Пол Гаскойн, легендарният футболист на Англия, и голям приятел на Фюри. Преди боя той поздрави публиката и пожела успех на бившия шампион при завръщането му.